Allmänt ღ

– För att det är massa nytt!

      

Brio och Britax har gått ihop och igår höll de en pressträff på Scandic där de presenterade årets nyheter, väldigt givande event som även gav en hel del skratt när Manne Forssberg presenterade sin nya bok Pappalogi. En bok vi också fick signerad med oss hem så den ser jag fram emot att läsa även om den nu är riktad mot pappor.

 

      

Toppnyheterna för Brio är Brio Go Next. Det kommer att komma tre olika färger, grått, mörkgrått och brunt samt även Brio Go Next Neon som är helsvart med dragkedjor i olika färger (rosa, grönt, gult och blått tror jag nog att jag såg). Brio Go Next är lite finare och lite bättre, små ändringar som ändå betyder mycket i vardagen. En något högre varukorg under vagnen, en utdragbar suflett, en ficka på sitt och liggdel samt lufthjul baktill är några av de förändringar som gjorts. 

 

      

Ett helt showroom fyllt av vagnar! Som en godisbutik. Vet dock inte riktigt vad jag tycker om de två ovan, de är unika om inte annat 😉 Åh jag hade kunnat göra detta inlägg superlångt det var verkligen så mycket bra info men en av de största nyheterna för Britax är KIDFIX XP SICT som är utrustade med XP-PAD och sidokrockkudden SICT.  

XP-PAD är ett energiabsorberande säkerhetsbälte som vid en frontalkrock reducerar belastningen på nacken med upp till 30% jämfört med ett normalt vuxenbälte. Prova själv att luta huvudet framåt och känn hur det påverkar nacken, ta sedan knogen strax under hakan och gör detsamma så märker du genast skillnaden. På samma sätt fungerar XP-PAD.

 

SICT är sidoskyddet som man aktiverar genom att skruva ut den del som är närmast dörren och också skulle ta mest skada vid en krock. Detta är helt nytt och förhoppningsvis ser vi mer av detta inom en snar framtid. Genom att aktivera sidoskyddet så reduceras kraften med upp till 25% vid en sidokrock!  

 

Till höger ser ni Britax bilbarnstol med dualfix, som innebär att man kan vrida stolen 360 vilket underlättar en hel del då barnet ska tas in eller ut ur bilen och ger också en möjlighet att vrida bilbarnstolen från bakåtvänt till framåtvänt, det allra säkraste är dock att barn åker bakåtvänt och det brukar även vara bekvämast då det går att luta stolen mer.

 

Puh det var i korta drag(!) vad jag ville få sagt. Med oss hem fick vi en snygg svart skötväska från Brio som de fyllt med saker, väskan har jag idag använt som datorväska så den får tummen upp – får visa bild senare!

3 thoughts on “– För att det är massa nytt!

  1. Vi har en liknande stol, den enda som finns i Sverige, elle fanns då (i julas) den heter Cybex 🙂 det är super att man kan snurra den och nu skulle vi inte kunna vara utan det, bra att fler stolar får den funktionen! Vi har också den stötgrejen på sidan 🙂

    Svar:
    Jag kan tro att man vänjer sig rätt fort vid de olika funktionerna och sen inte kan vara utan 😉 Bra att det kommer fler stolar av den sorten och speciellt sidoskydden!

    Matilda

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s