Ergobaby · mode · Okategoriserade

För att det är därför vi valt ERGObaby


Vi hade en trevlig start på morgonen Henry och jag, han slängde fram bärselen framför mina fötter och ville upp. Så på den vägen är det, vi har verkligen hittat rätt! Både med vagnen och bärselen som underlättar vår vardag, tacksam är ordet. Det blev en tur på ryggen till förskolan för att lämna syskonen och väl hemma ville han inte ur men vi lyckades komma överens, glädjer mig så mycket att han visar att han tycker om det. Alla tre har burits mycket, vilket en del faktiskt klagat på att jag gör (!) för mig är det bland det mest självklara som finns, barnen ska ha närhet och det kan inte bli för mycket närhet till ett litet barn.

Alla vill självklart det bästa för sitt barn och vad passar då inte bättre en ett upplysande inlägg om vikten av ergonomiskt bärande.

Jag har testat det mesta, både oergonomiska (som ryggen dock inte klarade), sjalar och ERGObaby som vi nu har till Henry. Min mamma kommer ifrån Gambia och där har man barnen i sjalar på ryggen, det är en självklarhet i Afrika. Det är fina minnen av hur min älskade lillebror satt nöjd på min mammas rygg som liten. Själv har jag också burits i sjal som liten men det är inget jag minns. Jag är övertygad om att mina barn mår bra av tryggheten och att det kommer gynna dem i livet.

Oergonomisk vs ergonomisk sele.

Bilderna ovan illustrerar en oergonomisk bärsele vs en ergonomisk. Ergonomi är viktigt då det på sikt kan orsaka slitage och felbelastning, både för bäraren och barnet. För höfterna är detta dåligt (finns en uppsjö med fakta om höftdysplasi på google) men också för blodcirkulationen, ryggen och bekvämligheten. Det kan kännas bra för stunden, men det gör det inte bättre direkt 😉

Sen beror det på hur länge man sitter i den” Ja självklart, en oergonomisk sele är inte gjord för att bäras i under längre stunder. Det av en anledning. MEN om det då bara behövs en kort stund, varför då inte hänga bekvämt under tiden ,)

Jag kan komma på flera moment i vardagen där jag belastar ryggen på ett oergonomiskt vis, te.x när jag lyfter barnen. Basiclära som man fick lära sig i skolan… men med ergobabyn är jag i vilket fall ett steg på vägen.

Varför jag bär mitt barn: 

* Barnet sitter bekvämt i en grodposition
* Det är bekvämt (och ergonomiskt) för både barn och bärare
* Jag får händerna fria och barnet har tryggheten hos mig. 
* Vi får vara nära 
* Vi kan ta oss fram i skog och andra platser där vagn inte är att föredra. 

”Vad menas med grodpositon?”

Hur beter sig bebisen när du bär utan sele/sjal? Barnet drar upp benen likt en groda och får en lätt kurvad rygg. Det är med andra ord en grodposition så tricket är att kolla på knänas placering, vilket påverkar ryggens position.

Här är en bra bild från Ergobabys facebooksida:

Jag får många frågor om vilken av alla de olika selarna vi har, ni kan hitta vår ”Ergobaby Ekologisk Blå Navy” hos Babyshop.

”De väl dokumenterade positiva effekter som finns med att använda en Ergobaby bärsele är så många att de inte kan ignoreras. Små barn behöver vara nära sina föräldrar”


Instagrampics från vår vardag med ergon @matildamilano.

ReiRei´s hemsida kan du läsa mer om de olika selarna och sjalarna.

6 thoughts on “För att det är därför vi valt ERGObaby

  1. En oergonomisk sele ska man inte bära i så länge, hur länge det var minns jag inte men det står på selarna. En ergobaby (eller ergonomisk sele/sjal) kan du bära i en hel dag utan problem 🙂

   Gilla

 1. Älskar våran ergo, har dock bara hunnit testa den med spädbarnsinlägg ännu men lilla fröken älskar den och växer ju så det knakar. Hoppas verkligen att hon fortsätter att tycka om den även när inlägget ryker. Den är verkligen supersmidig!

  Gilla

  1. Jag är övertygad om att hon kommer att tycka om den även när hon växer ut spädbarnsinlägget 🙂 Henry är ju 1,5 och ä l s k a r det 🙂

   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s