Event · mode

För att det var dagens lunch med Gula Pippin

Hipp hipp hurra för det är fettisdag idag 😉 Vi har ätit hashtaggade supermumsiga semlor. Har ni fått i er några? Ett gäng glada bloggare var bjudna på VIP-lunch med Svensk Fågel på Hotellet i stockholm och där fick jag minsann i mig en.

Jag kände mig lång idag, 179 ljuva centimeter ovan mark men kändes mer som 191 idag haha. Gula Pippin var urhärlig (Psst! länk till gula pippins instagram och en härlig pippidans ni inte vill missa 🙂 )

God mat, kyckling i olika framföranden och underbart sällskap, en ”snabbquiz” och lite fakta över varför det är så självklart att välja Gula Pippin!

Svensk fågel är bland annat:
* Fettsnålt och rikt på kraftfulla proteiner
* Näringsrikt
* Klimatsmart
* Garanterat fri från tillväxtantibiotika och salmonella
* Lätt att variera och enkel att tillaga
* Kommer från frigående kycklingar efter världens kanske tuffaste djurskyddskrav. 

Låter superb om ni frågar mig!

Drumstick, sallad, kyckling, rödbetor… supergott!

Inspirerande panel som bestod av Carin da Silva, träningsexperten Leila Söderholm och Anders Dahlbom från mästerkocksjuryn. Vi fick ta del av deras bästa tips, får bli ett separat inlägg om det 🙂

… bilderna säger mer än ord i detta fall. Härlig lunch, timmen svepte förbi i ett nafs! Med oss hem fick vi alla varsin goodiebag och vad har vi nu lärt oss under detta event? Jo. För att veta om det är svensk fågel så kollar du efter den gula pippin, svårare än så är det inte! Svensk fågel märkningen finns på all svensk kyckling och då det många har missvisande svenska namn så är det lätt att bli vilseledd. Vi fick se en förhandsvisning av reklamfilmen som kommer att dyka upp i tv-rutorna snart – många skratt blev det!

Goodiebagen då – Recept på kycklingpytt som vi bara måste prova, en massa kyckling och ett förkläde (som jag faktisk saknat här hemma).

Tack Gula Pippin för en trevlig lunch!
Vissa bilder är tagna från Gula Pippins Facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s