Allmänt ღ · Event

För att det var en härlig lunch med UnVINED

Var på lunch idag som Spot&Tell höll i på Pernod Ricards lokaler, högst upp på terassen i sommarsol och med en otrolig utsikt. Det nya vinet, UnVINED kommer att säljas både på systembolaget och på ICA och är ett ypperligt alternativ om man är ute efter alkoholfritt vin.

Vi bjöds på en otroligt välsmakande lunch sammansatt av Anders Karlsson, semi-finalist i Årets Kock 2014.

Grillad langouster, gös och citronmarinerad fänkålssallad till förrätt.

Lammstek med körsbärschutney och potatisstrudel med getost, Sticky asian bbq shotrt ribs med ”kim slaw” och sötpotatis-fries (som var gudomligt gott, dessa fries ska jag testa att få till med vår Actifry).

Grillad citronsockerkaka med karamelliserad ananas och citrongräs-bruleé.

Denna sprudlande kvinna i gul blus fick jag äran att träffa redan igår, Susan Mickan är vinmakare från Jacob´s Creek i Australien och hon berättade lite om de hur de framställt vinet. Alkoholfritt vin är svårt att få till men här har de verkligen lyckats. Det ska gå från ett balanserat vin, till att få ur alkoholen och sen balansera det igen.


UnVINED innehåller mindre än 0,5% alkohol och det är två druvtypiska viner som lanseras: Shiraz och Riesling. Vi fick med oss flaskor hem och jag har även ett par från gårdagen så alla som är sugna på att testa är välkomna hit 😉

Fotar goodiebagen från gårdagens event imorgon, och så var det några som var nyfikna på tandblekningen – det är på gång!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s